Jun 11, 2011

Sadness

Assalamualaikum..anis nak rushing sekarang ni..anis cuma nak bagitahu anda semua..yang anis ada blog baru..blog ini hari itu anis edit jadi teruk..korang ada perasan tak..tapi anis tak nak bagi tahulah..hehe..okeh..ni link dya..boleh lawat dan follow..BLOG SAYA YANG BARU!!!! okeylaa..


anis tak nak delete blog ni sebab anis sayyyyaaang sangat sesangatsangat blog ini..sayang semua yang ada di blog ni..biarlah semua memori seka duka anis tersimpan kemas dalam blog ini..nanti kalau bosan-bosan boleh baca balik kan..okey..bye..sayang semua..Assalamualaikum..

May 29, 2011

Totally Spies!!

Assalamualaikum,
Hari ni apa khabar..makan apa..minum apa..bagaimana dengan kesihatan diri,baik? conform laa baik semuanya kan..okeylaa hari ini anis nak kongsi pasal kartun feveret anis!!
 Dulu masa anis kecik kecik..kartun ni saja yang anis suka..takda yang lain dah..kalau buka tv memang kartun ni ja yang anis tengok..pagi pagi la rasanya kartun ni ada..Totally Spies ni terdiri daripada 3 orang spies gedik la jugak nama Alex,Sam dan Clover..Anis paling suka Sam yang rambut panjang dan memakai baju kaler hijau..sebab Sam suka kaler hijau..same like me..love our earth..
Ini Clover...boy-crazy shopaholic and fashion fanatic.Tengok kan..dia pantang nampak lelaki hensem..She goes through many boys in the show, and she cares deeply about fashion and designer paraphernalia...
Ini laa yang anis suka Samantha Simpson..for short..Sam..thats great..
Has long, wavy bright red hair. She wears a green catsuit. She is the most intelligent, responsible, and practical of the girls. She always comforts the girls when they are in trouble. She also prevents the others from getting distracted. Her favorite color is green...kadang kadang serius bila jadi spy..kadang sebijik perangai macam Clover..ish ish ish
Alexandra (or Alex for short) has short black hair, styled in a bob. She wears a yellow/bright orange catsuit. Despite her clumsiness, Alex excels in athletics—particularly in soccer. She is funny and always there for her friends. Though she is somewhat of a tomboy compared to Clover and Sam, Alex is just as eager when it comes to fashion and boys. She has a toy turtle named Ollie. Her favorite color is yellow as it said an episode "A spy is born"

This is Jerry..pengasas WHOOHP*betul ke ejaan tu.. Hmm..dia ni la yang akan menggunakan alex,clover dengan sam untuk menjadi spies bagi memusnahkan rancangan jahat oleh orang jahat..eh..anis merapu pulak..whatever!..tak silap anis cerita ni ada 3 season..

Jom tonton sama-sama
Totally Spies!!  <==link
Okey..anis tak larat dah ni..penat betul memicit keyboard ni..apapun..bye2..
  p/s:kalau nak cari episod totally spies..boleh tengok link dia di sini!!! 

Yang comel,
ANIS TASNIM

May 27, 2011

Twitter n formspring

Assalamualaikum,hei korang.Anis ada masalah ni...help boleh tak..hmm..I'm forgot my twitter password..what I gonna do hah? dah try cari password tapi twitter tu makin gelong sampaikan anis tanya lain dia bagi lain..whatever la..

Pastu semalam sign up for formspring..hope you connect with me..anis pun tak pandai lagi dalam formspring ni..masih hijau..bak kata orang la kan..okey .. here my formspring.
 

lagi satu problem..mana kotak followers anis..means buddyz..oh so many problem..hate it..
okey..bye2 

Yang marah,
Anis Tasnim

May 26, 2011

Kyuhyun


 

Assalamualaikum..
Hari ini aku tak tahulah nak post apa .. actually anis baru habis blogwalking blog orang..
pastu pergi youtube pulak..
jumpa video kyuhyun..listen to you..
I enjoy it..
begitu ceria and happy song..

okey..
gotto go..
daa..
assalamualaikum..
:)

Yang manis,
Anis Tasnim..

Aktiviti padat

Haa..i

Aku tak laratlaa sebenarnya..tapi aku tak sabar nak enjoy sepuas-puasnya cuti ni..hmm..betul..minggu ni aktiviti padat sangat..hari isnin..exam..hari selasa..sambutan hari guru..hari rabu..gotong royong..hari ni..I'm holiday!!!!!!!!!!!!!!!

Macam yang aku membebel hari tu..sekolah aku ada MTQ..whateva la aku tak larat nak cerita apa yang bess dekat sana..so hari ni aku nak rest kejap..kepala aku sakit memikirkan homework yang sama besar dengan lori kontena..haha..entahlaa..aku tak tau laa nak cakap apa sekarang..aku bosan sangat sebab aku sorang-sorang je dalam rumah ni..

Sebenarnya aku nak upload picture yang gotong royong dengan sambutan hari guru tu..tapi laptop aku buat pasal..tak boleh nak on..apa la jenis virus yang menyerang otak laptop tu sampai nak on pun susah..hm..tapi aku tak nak jugak sebab kite semua poyo gila..posing sampai 360 darjah..yang bess tu kelas kita kena bersih jamban..bukannya kita merungut..tapi ketawa kah kah..nasib baik laa jamban tu bersih .. eh tak percaya .. 

Ni budak lelaki..sebenarnya yang ambik gambar ni budak perempuan kelas IR tak silap..gedik kot..ish3..tapi diorang kata..budak laki kelas aku ni duk menyanyi laa..patut pun bising..
tengok jamban tu bersih kan..kalau tidak tak berani la depa buang kasut pijak lantai..siap menyanyi lagi..hmm..bagus3..banyak pahala ek..

ok laa..ini sahaja post aku kali ni..bye..assalamualaikum..(:

Yang manis,
Anis Tasnim

May 23, 2011

All over!!

Yea..betull..tamatlah exam fever ku .. ohh leganya rasa..lepas ni tak payah laa aku nak skodeng skodeng almari cari buku nak ulangkaji semua yang buat badan aku macam kucing kena gantung..yalah mesti kucing tu meeeooowwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!

sebenarnya ada 3 benda yang buat aku rasa secyiuokk sangat la ni..apa dia?
exam over.

seperti penjelasan aku di atas tu..ya betul..tepat sekali..exactly correct..so boleh laa aku enjoy ssikit..alhamdulillah..alhamdulillah..
tapi kalau tengok result..kunci mulut ketat ketat ya..

cuti awal.

ya..kan sekolah aku ada buat MTQ..Majlis Tilawah Al-Quran..sepanjang cuti ni kot..start hari khamis ni..ahaaa..gembira tak terkata-kata
itulah..ada hikmahnya periksa last minute..minggu ni bawak beg macam bawak semut ja..esok ada jamuan hari guru..lusa gotong royong and kitorang balik awal..bukan macam selalu dan kokurikulum dibatalkan..bahagianya Ya Allah..

holiday.

cakap pasal holiday..banyak benda nak buat..mesti tak ada homework nak buat sebab minggu ni aktiviti padat..tak ada masa cikgu nak mengajar as usual..hmm..bahagia sangat..sangat

pastu kitorang kawan kawan semua plan nak buat reunion..waa best nya..rindu la dekat ampa semua tau dak..rindu sangat sangat!!

okey..enough..itu ja yang anis nak kongsikan dengan anda semua..
semoga terhibur..
saya tak nak bukak mulut pasal periksa tadi..hehehe 

May 22, 2011

Last exam

Assalamualaikum..

Hope tomorrow I get A in both subject..math and arab..doakan saya yang terbaik!!

Bye

May 21, 2011

Tak sabarnya nak cuti

Assalamualaikum,

Semua,apa habaq? sihat..pagi2 ni buat apa..apa plan ampa semua hari ni..cek nak tau gak..haha..hipokrit betul aku nih..actually aku agak kebosanan tahap gaban..nak ulangkaji..hmm..tangguh pulak..nak buat hw yang minggu lepas..ohh kemalasan tahap bau tahik ayam la pulak..point die..MALAS sayang...

korang plan apa cuti cuti ni..anis nak g outing lorh..tapi tak tau laa abah kerja ka dak cuti ni..selalunya kalau keja pun abah ambik cuti..tak sabarnya!!!!

anis nak p holiday day jugak..nak tenangkan minda..nak buang semua benda yang menyakitkan yang sering bersarang dalam kepala hotak ni..baru best kan..kalau boleh nak duk di pantai..selalunya dekat terengganu la kan..hmm takpa nanti nak pujuk abah pastu buat sob sob skit kalau permohonan ditolak..hmm..

actually semua owang mesti tengah ikat kepala dengan kain..pegang pen dengan kuat..set jam atas meja study dan start mengulangkaji..!!!  yeahh.. 
what bout anis..
letak segelas susu tepi laptop..duduk baring sambil goyang-goyang kaki  pastu start memicit keyboard..yeahh!!!
hari isnin ada lagi satttuuuuu exam..hoho..math ngan arab..anis agak weak dlm both subjek laa but with the willing of Allah,I'll try my best..insyaAllah bolleh...=)

hmm anis pun tak sabar nak ambil result ppt ni hoo..entah tetiba ja anis jadi makin rajin kan..tak apalah..tau tak..semalam malam kan ada exam seni..so kena cat guna water colour ahh..bukan lukis dekat lukisan ata kertas jea..sekali tudung tudung anis cat..kalah baju kelawar batik mak..haha..maklumlah seni..baru nampak macam pesyennn...haha

semalam kan kitorang semua kena bayar tiap seorang singgit untuk menyambut hari guru..hadiah apalah besar gajah yang nak dibeli tu..seorang satu sen cukuplaa..tak elok lebih-lebih..membajir..ish2..
dah laa budak laki tak mengaku siapa yang tak bayar lagi..aku pulak yang kena .. how unfair..hate it..nasib baik gdah kata duit kelas ada lagi 5.2 posen..haha..2posen tu simpan manakala 5 inggit tu bagi kat aku sebagai gantian ..
baru adil..yang budak laki  tak bayar tu..
suka hati koranglaa..
malas aku nak layan..
benchi..
okey..gotto go
bye
..

May 20, 2011

Boleh tak aku nak rehat jap

 Sekejap je kan..boleh kan..kan kan..ohh hari ini aku rungsing sangat.. takut periksa math ngan arab..short test math hari tu aku dapat 68 tau ak..impossible tu markah aku..frust..!

Petang ni aku nak rehat sambil merefleksologikan jari jemari cumelku dengan memicit-picit keyboard ni..ohh..tenang aman rasanya..

malam ni aku nak tidur lambat..as usual..11 pm..bangun esok maybe 4 o'cl0ck moning or evening..serah pada takdir*what thee pagi tadi aku cit bi'it tau ak..tu lambat pegi sekolah..hah..my secret!!!! :P broking!!

hmm..nak tulis apa lagi hah..entahlaa..penin penin..
senang..bye2..see u anyday!!!
habis citer..

 

Oh kehidupan

 
Assalamualaikum..
oh nikmatnya picit keyboard..haha..sebelum ni takde la pasal aku nak picit kalau dah periksa..
sebenarnya banyak sangat cerita yang aku nak kongsi..mengarut ahh..
secret aku..tak boleh..!!
Actually now is royal EXAM week..not pmr or bla bla but just mid year exam..everyday I wake up on 4.0o am to study and study although my brain is sleepy..this week is okey laa but actually I'm getting frust of my sejarah paper,agama,kh and geografi..oh life!!

You know..I'm sorry cause I don't upload my photo about myself..you must be want to see my beautiful face..kah kah..here..
5 years ago..the girl with blue hat is me..keh keh

oh perempuan harus ada rasa malu..tak sanggup aku nak tunjuk muka aku yang kalah snow black nih..haha..gelak sorang-sorang..hahaHAAA..
neva mind..gotto go..daaa!!!!

Apr 30, 2011

Okey..aku sebenarnya..

Aku pun takde tau apa yang aku tahu sekarang .. aku tak mau ambil tahu apa apa sebab aku pun tak tahu apa yang perlu aku tahu..apa yang aku kena tahu pasal diri aku ini adalah bukan benda yang awak semua perlu tahu..jangan banyak cakap sangat anis sebeb awak pun tak tahu apa yang awak perlu tahu..


Tahu tak apa..
makin hari aku rasakan aku ni macam mesin yang sedang diperah otaknya untuk belajar and belajar tanpa berhenti..kadangkala aku menjadi gila yang sebenarnya..aku tahu aku manusia tapi aku tak tahu pun yang aku ini lemah..aku tak sedar diri dan aku memang ....
hari isnin tu aku demam..duduk rumah dan bermuhasabah..macam inilah yang aku cakap..kenapa aku malas..tiada istilah pandai atau tidak..point nya ialah kenapa aku malas..kadang aku benci juga jadi pkt..tapi .. aku yang menjatuhkan maruahku sendiri..kadang aku tidak ambil tahu..tapi sebenarnya diorang yang ambil tahu..

Aku memang suka belajar..tapi entah mengapa aku menjadi malas..aku mahu diorang pandang aku..aku budak paling pandai dalam kelas..apa jadi sekarang..sedarlah engkau tu anis..engkau tu terok..bangunla balik..jangan asyik duduk melenggang sambil melayan benda2 yang tak sepatutynya..ahhh..apa yang aku merepek-repek ni!!!
inlaa sebabnya aku makin liat nak posting memosting dekat blog ini..InsyaAllah aku akan jumpa korang di lain warkah okey..

Meh aku nak cerita tentang apa yang dah terjadi padaku selama ni..semalam royal wedding..pastu hari isnin tu aku demam..pastu aku pernah kena dimerit sbb tak siap hw seni..owh..banyak sangat sampai aku pun tak boleh ingat..okeylah..tak apalah..bye2..(:



 Who love you hah?

Apr 11, 2011

Sekali lagi !!!

Pelik..benci..rimas..risau..ohh sebagainya..!!
Tolong..tolong..what happen to me till I become crazy like this..!!


Hmm..apa lagi yang dibebelkan anis nih!! Sudahlaa tiada salam..melalut tak keharuan pula..alahai..sungguh kepeningan..


Begini ceritanya..anis tak tahulaa sejak bila perangai suka mengata orang ni sebati dengan jiwa anis..terlalu pening dan kegusaran dan kebimbangan sekiranya orang asyik berdendam dengan anis sahaja..iyalaa..terutamanya apabila latihan cs dijalankan..ada ada saja kerenah budak lelaki sehingga anis tersebut perkataan 'bodoh' dekat seorang dia nih..secara tiba-tiba..automatik sahaja dan tanpa amaran pula..tolonglah..malu sangat nih..tension sangat nih..tolong anis!!

Malu pula sekiranya hendak meminta maaf pun..apa kata orang..sudahlah budak SMKA..nak bercakap dengan lelaki pun mesti berjarak satu kilometer..*erk..peraturan rekaan sendiri..sorry acap!!
Pening..peluh mencurah-curah..huhu..malu..malu..siapa berani nak tanggung malu anis ni!!!


Tutup topik malu..bukak topik baru..anis baru sahaja pergi bazaar buku di dewan millenium sabtu lepas..sungguh bess..50% diskaun tauu..siapa tak mau..dan dan .. anis sempat beli novel di sana..sebab anis ni kaki novel..karya Ain Maisarah pula tu..gembiranya..!!


Baiklah..kita jumpa lagi di lain muka surat diary anis..salam sayang~O,o~ 

Apr 9, 2011

7 April dan 8 April

Assalammualaikum..
Haha..lama tak jumpa..e.ehh..jumpa pulak..senang citer lama tak post dekat blog anis yang semestinya comel ini..hmm..anis pergi mana?

Awak semua masih ingat tak lagi post bulan lalu?Mengenai penganugerahan Anak Cemerlang yang akan disempurnakan...
tak laratlah anis nak ulang-ulang..and Alhamdulillah..7/4 merupakan hari yang anis rasa sangat special..anis gembira sangat hari itu..nanti anis upload gambarnye ok?

Apa pula kena mengenanya dengan tajuk kita..7 April dan 8 April?
Okay..7 April adalah hari yang sangat indah dan paling best dalam tahun 2011 ni *maybe..
manakala..8 April..hmm..hari yang buat anis sedih..
ANIS DAPAT RESULT EKCEMM..!!

Ehem..exam.So..anis dapat no 5+4-1x2-2=???
Hmm..kiralah sendiri..anis sedih sangat sebab result macam tu..so..
this is my target and my MOTTO..

Kegagalan sekali bukanlah gagal selamanya!!!
Aku janji akan buat yang terbaik dalam PPT nanti!!!
Aku nak 9A+ dan nak dapat no satttuuu dalam kelas..!!!
Ingat ye wahai *****,******,******,**** dan semua orang!!! O,o
Aku AKAN BUKTIKANNN!!!!!!!!!
INSYaALLAH !! :)

Okey..haha..semangat sungguh..
okey..apa lagi ye anis nak citer..
Hmm..izinkan anis cerita skit dengan hadiah yang anis dapat..
mula-mula dapat cenderahati berupa mug dan tuala jenama JANOME..mug tu dia tulis KDSM..Koperasi Dagang Seni Malaysia..
Kemudian..masuk je dalam dewan..first sekali detik detik yang paling best..anis jumpa 
Puan Fully Chye..*betul ke ejaan tu..
Beliau ucap tahniah dan bagi kata-kata semangat..
lepas tu beliau bagi bunga setiap seorang..kami dapat bunga matahari..
bukan tiruan tau..BUNGA BETUL..HIDUP!!
cantik sangat..untuk anugerah anak cemerlang ni ada 5 orang saja yang terima hadiahnya..UPSR and PMR sahaja..lagi lima adalah orang dewasa yang berniaga barang jahitan top sale dan sebagainya..semuanya pakai lawa lawa belaka..maklumlah nak cium tangan isteri sultan..
haha..best sangat..kenapa diorang bagi bunga matahari..sebab tema dia..
"Semangat si bunga Matahari,Perjuangan belum Selesai"

Lepas itu,masa terima anugerah itu anis dapat piala yang cantik dan berkilau kilauan serta cek yang bernilai 500 ringgit..wahh..lepas tu berlagak macam artis cameraman berebutlaa ambil gambar kita..bessnya..
OK OK..bes tak bes ingat periksa sama ya Cik Nis..
maaf anis kena undur dulu..nak study..haha :)
    

Mar 31, 2011

Sorry March..!

Sorry March!!!


Huhu..ciannya belog ni..sudah lama tidak update..bukannya apa..malas menyeranggg..hehe
Hmm..march..a month with sadness and happiness but majoritinya sadness..my..
Exam..sekarang just 3A..sapalaa tak terkejut beruk!!  Anis..anis..USAHA LAGI ANIS!!!

Maklumlah..bumi Irshad nie penghuninya semua otak cair-cair belaka..walaupun UP1..tapi dahh adaaa yang dapat 9A..!!  Bagi anis tak mustahil..sebab kalau dia berusaha..sudah tentu boleh lakukan yang terbaik..kalau anis..tepuk kepala tanya otak ye..[tak baik tepuk kepala!!]
Sebenarnya anis tak boleh lama-lama nie..nanti mak anis marah..maklumlah kitorang semua pakat frust dengan result UP1 anis..huhu..


Hari Sabtu ni ada merentas desa..tapi hari isnin tadaa cuti laa..takpe-takpe..jangan mengeluh..ada hikmahnya..haha..mulut orang pandailaa katakan..hihi..lepas tu..ohh..tadi ada pemeriksaan kebesihan kelas..wahh..ambik kau papan kenyataan belakang dapat markah kosong sebab tak lekat apa lagi..maklumlah bukannya papan..tapi batu..susah nak lekat..ni yang naik angin nih..GrrhhH..!!


Sebelum anis meneruskan bla bla bla kosong anis..baik anis yang belah dulu ye..oo yeye..anis ada masuk scrabble semalam..nombor tiga..hihi..maklumlah budak tak pandai main tapi gagah jugak..tak apalah..pengalaman tu..asalkan cuba..okey bye2..

Mar 20, 2011

That tiny little moments..

Assalammualaikum..
hye peeps..have a good sunday hah..maybe just a little bit crazy coz tomorrow..go back to school right..!!
 
Kenapa cuti ni sungguh sekejap hah?
tak rasa feel nya pun..hmm..let see the kronologi sepanjang cuti ni..

Sabtu: Kenduri..kenduri..kenduri..
Ahad: Kenduri..kenduri..kenduri..
Isnin:Reunion bersama kawan kawan lama..juz three of us..
Syapiah.Anish.Cikja..hehe
Selasa:Go to mandi-mandi di cinta sayang resort..huhu..
still zaman kanak-kanak..!!
Rabu:Bored..kiri kanan homework..huhu..
Khamis:Aaa..apa aku buat hari tu ahh..maybe still do hmwk..
Jumaat:Bla..bla..bla..homework..folio..duty roster..!!
Sabtu:Melawat orang sakit..pegi kenduri..thats all..
Ahad:No plan coz now aq baru tengah picit keyboard okey..

Haa..tengok..hmm..tengok..tapi rasa rugilaa..sebab mak anis cakap..
sepatutnya cuti ni patut ulangkaji balik subjek yang dah belajar tiga bulan ni..
takpe-takpe..okey..ahh..tadaa..see u tomorow..bye22..{:)}

Mar 17, 2011

Hei GiGi Jahat !!!

 
Assalammualaikum..
Hehe..cuti-cuti ni nak goyang kaki..
macam mana nak goyang kaki sambil menahan sakit gigi
yang sakitnya sesakit sakit sesakitnya yang sakit..

Itulah anis..sakit gigi yang tak berkesudahan..
gigi geraham yang dekat atas ni dah nak cabut..
anis memang tak nak laa cabut dekat dentist..menyeksakan..!
gigi dah nak cabut tapi tak tercabut-cabut pun..
gigi yang menyusahkan sahaja..huhu..
kadang-kadang sakit jugak gigi ni..tapi kalau tak rasa sakit dah..
senanglaa nak cabut..ini dah la sakit..tapi nak cabut jugak..alahaii..
mungkin dosa nak terhapus kut..acecehh..Amin.. 

Gigi oh gigi..
Cepatlah engkau pergi..
Gigi baru nak tumbuh lagi..
Oh gigi cepatlah pergi..
Nasib baik ada gigi baru nak tumbuh..
Jadi anis tak jadi nenek laa..Ahaha..-,-
Hmm..korang cuti-cuti ni buat apa eh..anis tak buat apa apa..
Bored..-o0o-
Okey..kita jumpa lagi..saja nak posting pasal gigi..
tak de keja la katakan..okey,tadaa..
:)

Mar 16, 2011

Bored with pink??

Assalammualaikum..
First,anis nak buat announcment bout the theme for my blog is not a pink anymore..
although the url is anispinkblossom..lantakla..ignore it..anis sayang blog nie..


Tengok macam budak kat atas tu..huhh..sakit mata tengok stuff dia...all pink..
pink+delicious=Pinkylicious..yuks,i don't like..now..anis hias blog anis dengan colourful,white plus black..haha..anis paling suka header tu..gambar anis masa kecil-kecil dulu..dieditkan supaya nampak lagi comell..wowwh..


Semalam best..pergi mandi dekat cinta sayang resort taman tema air.. O,o..
taknak mandi lama-lama sangat..nanti sunburn..ini muka sudah sama hitam dengan arang dah ni..huhu..yang bestnya..first time naik roller coaster air..*??
benda apa ntah orang panggil..dah la tinggi..gayat..takut jatuh ja..pastu dah naik banyak kali rasa best la pulak..naik banyak-banyak kali siap pejam-pejam mata buat muka tidur gi..wahh..best..but sori anis tak bawak kamera so tak boleh nka snap gamba kat sana dan upload di sini..hmm..


Okeylaa..actuaaly anis malas nak posting tapi kesian pulak kat anda semua..so tadaa..

Tajuk palingg besstt-Wajib baca[part 2]

Assalammualaikum..
            Now..into the final frontier..here we come..with our cute anis..
            Wahh..cantik introduction hari ini..maklumlahh..tajuk paling bestt..hehe..mesti semua nak tau sangat kan apa yang best sangat tu..about me laa..nak share ngan you alls..
Sharing is caring okey!!

Agony of defeat..glory of success..nak tau apa bendanya..haha..kita start citer kita dengan 
satu cerita..
          'Mak anis seorang tukang jahit..belajar melalui satu kelas jahitan nama Epal..memang kelas jahitan yang famous amos kat Malaysia lah..yang tak tau tu kuno betul!!
So,satu hari diorang tepon kata siapa tau duk anjurkan satu pertandingan khas untuk ahli yang anak-anaknya cemerlang dalam peperiksaan penting as UPSR,PMR,SPM.Kalau anis kategori upsr lah..so anis tingin nak join..kena buat karanganla..itulaa inilaa..so bapa minggu lepas tu diorang umumlah pemenang..tau sapa menang..Anis LAH..!!'


Begitulah al-kisahnya..ehem-ehem..malas nak riak..hohooii..yang best sangat ni sebab..
 
Kebawah Duli Yang Teramat Mulia Tengku Puan Pahang
Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Binti Sultan Iskandar  Al-Haj

Beliaulah yang nak kasi hadiah kat anis..*beliau ke baginda??
Cewwah..ni nak salam tangan isteri Sultan Pahang la ni..hebat hebat..
Malas nak riak..ucaplaa..Alhamdulillah..syukur pada Allah 
atas rezeki yang amat berharga ini..

Upload gambar banyak-banyak skit..hehe..

so..nak ambil anugerah 'budak' cemerlang tu dekat mana?
Summit Hotel usj..

7 April da kitorang kena bertolak..ye ye anis tau tu time sekolah..
nak buat macam mana..benda ni jadi setahun sekali ja tau..
so kena pegi jugak..
sebenarnya kena buat rehearsal dulu..
itu yang kena awal sikit tu..

Okeylah..malas nak babling panjang-panjang..
Assalamualaikum..

Mar 12, 2011

Tsunami yang sungguh dahsyat

Assalammualaikum..


                  Mesti takut en kalau tengok video tsunami tu..heyy..ambillah iktibar daripada kejadian yang berlaku di Jepun tu.Doalaa banyak banyak supaya kita tak ditimpa musibah seperti itu..bersyukurlah selalu.


Hee..hari ini sibuk laa..saja nak update pasal tsunami..okey..bye2..

Mar 11, 2011

Tajuk palingg besstt..-Wajib baca [part one]

Serious tauu..ini memang tajuk palingg besstt..the bestieessstt among the best..kzookk O_o !!!!!!!!!
First..kita mula dengan yang tak bestt dulu..you know ustaz azli kata kelas aq macam GUA!!!!!!!!!!                       Maklumlah nak sapu sampah pun sebulan sekali..jadual bertugas di depan kelas tu langsungg x beri makna..huhh..juz nak mencanthikkan papan kenyataan jah..so anis plan cuti essokk sampai la tahun depan malam raya nak ambil kesempatan buat duty roster..so..semua wajibul ghannah kena jalankan amanah..siap masa balik tadi pun dah ada buat announcment kata suruh bersihkan kelas.Itu yang tadi anis sorang jer yang sapu sampah dalam kelas..yang lain semua pakat nyanyi lagu OoooOoo BALIK KAMPUNGG..!!!!
Maklumlah pelajar asrama tak pijak lantai rumah da tekat dua minggu..hohoii..so esok cuti seminggu semua orang bulehh jeritlaa sekuat-kuatnya kan..anis pun rasa nak goyang kaki saja esok..

Secondd..yang tak best ialah kena buat folio sejarah..pasal salasilah keluarga..memanglaa suka buat folio..but kali ni kena buat folio susahh sangat..kena tanya tokwan laa kata anis ni keturunan apa..asal mana..kemudian..tokoh tokoh dalam family..gotcchh..;P..senang citar anis buat macam nie sajalah..

"kELUARGA SAYA BERKETURUNAN RAJA-RAJA ENGLAND+KOREA+LONDON+BRITAIN AND SEBAGAINYA..KISAHNYA BERMULA APABILA TOKWAN KEPADA TOKWAN TOKWAN TOKWAN SAYA LAHIR DALAM KELUARGA DIRAJA ENGLAND..KEMUDIAN DIA SINGGAH DI TANAH MELAYU UNTUK MENTADBIR NEGARA TERSEBUT..TETAPI DIA DIPEMBERONTAKKAN OLEH DATOK MAHARAJALELA..KEMUDIAN DIA BERASA SEDIH..TIBA-TIBA DIA TERJUMPA SEORANG WANITA BERKETURUNAN KOREA YANG SINGGAH BERDAGANG DI SITU..IA ADALAH NENEK KEPADA NENEK NENEK NENEK SAYA..DIA PUN BERNIKAHLAA..KEMUDIAN DAPATLAA TOKWAN KEPADA TOKWAN SAYA..TOKWAN KEPADA TOKWAN TOKWAN SAYA KAHWIN DENGAN NENEK KEPADA NENEK NENEK SAYA DAN DAPATLAA NENEK KEPADA NENEK SAYA..SETERUSNYA BELIAU BERKAHWIN DENGAN TOKWAN KEPADA TOKWAN SAYA DAN DAPATLAA TOKWAN SAYA..SETRUSNYA DIA KAHWIN DENGAN NENEK SAYA DAPATLAA MAK SAYA KAWIN PULAK DENGAN AYAH SAYA DAPAT SAYA SETERUSNYA SAYA KAWIN PULAK DENGAN.....-_-' "

Seterusnya .. untuk result exam UP 1 sejarah (91%)..hehe yang lain tak sanggop nak bagitau..terima kasih jelaa..okey..lega exam dah abis lorh..syiok pasai aa..and then untuk English Month bulan April nanti ialah untuk form one kena bertanding untuk choral speaking..housshh..ni la time nak tebus kekalahan kami nie..kalam jama;ei hari itu juz dapat saguhati..that worse you know..I can't accept it..cuti seminggu ni anis paksa budak kelas anis untuk haffal skrip chorus speaking jugak..ye laa..nanti senang nak buat latihan..kami mesti jadi johan..

Okeylaa..kita sambung citer best untuk Tajuk Paling Best-Wajib baca [part 2] pulak okey..okey..tadaa...!!

saja-saja..

Feb 25, 2011

Nobody left


Assalammualaikum..
sekarang create post dengan mood yg tak sepatutnya..hohoh..
mana nak happynya..nobody left..kak ummul dah ke KISAS..
Zu dah ke MRSM Berseri..merekalah yang aku sayang..
merekalah yang nak pegi pun..cruel :P

Okey..now kitorang tengah frust pasal kalam jama'ei yang
akan berlangsung hari rabu depan..apa pun tak hafal lagi..
esok ada latihan..nak study untuk exam UP 1 bila pulak..
TIME MANAGEMENT laa jawabnya.. 

Ohoyy..still miss old friends lah..shiza,una,piah and others of you..
still remember me?
sekarang tengah tension la..anis selalu pikir negatif..
so look moody-moody gitu..

Rabu lepas takda latihan kawad,semua ada pertandingan..
anis masuk tilawah..tak tau la petang tu ada pertandingan tilawah..
getaq gedik-gedik arr..kena taranum tu la..
anis yang apa hukum tajwid apa ni pun tak tau..
so anis juz try nasib..sedap la jugak suara anis..besa arr..
haha..perasan..

Aku lelaki..hooii~ tak la hari rabu pagi tu kami belajar bahasa arab..
kami pun tanya la ustaz macam 2..sampai laa ke bab nama-nama nie..
kalau macam ada huruf 'h' kat belakang..pompuan..
contohnya..aziah,najidah,afifah and what ever ever lah..

kalu yang ustaz kata nama laki tu like..
anis,diana,hanis,and sebagainya..
okeylahh..takda apapun yang best..bye2..
assalammualaikum.. =)

Feb 20, 2011

Cute baby :)

                                  Kesiannya baby ni..
                              manalaa mummy dia..mesti dia lapar..
                                 mummy tak berhati perut..! :p
                                         Buu..chakk..hai si mata cokelat!!
                                   Buat apa tu..? Kenapa awak comel sangat?
                                             Jealouss anis tau=p
                                       Good morning..si mata hijau+black
                                         Kenapa kulit tu putih sangat?
                                        Hohosh..pipi berat sebelah..hei..
                                Ini baru bangun tidur ka..
                                  baru nak tidur? tilam tu empuk tak?
                                      Aaa..untuk pengetahuan umum..ini
                            gambar anis masa kecil ya..hihi..=P
                               pakai kontek len..bluishyy..hohox.!
                                                anis tipu=p hehe
                                 Hello si mata silver..!comel muka tuh..
                               boleh bagi rahsia kecantikan?
                              Bagoss~ smile selalu..dah la comell..hihi..
                                         I love budak kechik!